Lyssnade på p1 häromdagen på ett program som handlade om den franska skolmaten. Väldigt intressant då den bygger på den franska matkulturens arv till barnen. Stor vikt läggs vid gemenskap njutning och uppförande vid matsituationen. Vita tygservietter vad sägs om det? Matvarors ursprung från frankrike används som underlag i geografiundervisningen . Eftersom jag skrivit om pastabarn tidigare så vet ni min åsikt , barn äter tillräckligt med pasta hamma så skippa det i förskolan. Tänkte tillbaka på maträtter vi åt 80- talet och framåt som jag blev lite nyfiken på. Undrar om någon förskola äter leverbiff idag tänkte jag i mitt stilla sinne, jag tog en titt och blev väldigt glad över en del matsedlar jag såg ute på nätet. Inte en enda dag med pasta .Lika gärna pastafria som sokerfria förskolor En varierad husmanskost med både leverbiffar och stekt fläsk med löksås inte illa alls en väldigt svensk välvarierad husmanskost presenteras av denna förskola till och med biff a la lindström fanns med BRAVO
Måndag Grönsakssoppa nybakat bröd
Tisdag Dillkött och kokt potatis
Onsdag Isterband, stuvad potatis (rödbetor)
Torsdag Fiskgryta och ris
Fredag Biff a la lindström, sås, potatis
Måndag Fiskgratäng, potatis smält smör
Tisdag Stekt fläsk, löksås
Onsdag Kycklinglevergryta med champinjoner och ris
Torsdag Linssoppa med nybakat bröd
Fredag Broccoligratäng med skinka och kokt potatis
Måndag Leverbiff brunsås och kokt potatis
Tisdag Kycklingsoppa med nybakat bröd
Onsdag Kalops potatis rödbetor
Torsdag Kokt fisk med äggsås och potatis
Fredag Fläskpannkaka med vitkålslingon
Måndag Fiskbullar vit sås potatis
Tisdag Hönsragu med ris
Onsdag Rotmos fläskkorv
Torsdag Spenatsoppa nybakat bröd
Fredag inkokt lax med potatismos persiljesmör
AGNETA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar