fredag 29 januari 2016

FRAM FÖR ?


FISKBULLAR SÅ KLART





 Med glädje ser jag då jag kikar på olika matsedlar för förskolor att det serveras fiskbullar då och då.Jag kommer ihåg att under mina år i förskolan var fiskbullar väldigt populärt bland barnen. Många vuxna listar fiskbullar som äckligt.Nu är det ju så att fiskbullar på burk   inte går att jämföra med hemlagade bullar.Jag rekommenderar verkligen att  prova mitt recept, vem vet kanske du blir som jag fiskbullsälskare. Det låter krångligt och tidsödande men det är faktiskt inte så besvärligt då matberedaren gör det mesta av  jobbet.Om du inte orkar göra egna rekommenderar jag djupfrysta bullar.

Här kommer mitt  goda recept för ca 4 personer.

800 gram färsk kolja .

salt och vitpeppar

riv en bit muskotnöt

2 ägg

1 dl mjölk

2 dl grädde

2 matskedar potatismjöl

OBS MÅSTE VARA FÄRSK FISK
Skär fisken i mindre bitar.Lägg alla ingredienserna i matberedaren med kniven som tillsats.Kör allt till en massa.Späd med mer mjölk om det behövs. Koka upp vatten salt  ett lagerblad  samt en skivad morot.Spola dina händer i kallt vatten och forma  fiskbullarna.Lägg  i några bullar i taget i det  kokande vattnet när fiskbullarna är klara flyter dom upp till ytan .Ta upp dom med en hålslev och lägg i en skål.

Olika goda såser finns , går att variera i oändlighet
Grunden är en vit sås idag som spetsas med hummerfond.Häll såsen över fiskbullarna, servera med mjölig potatis och små kokta ärtor



 "Go mad, mö mad å mad i rättan ti."
(God mat, mycket mat och mat i rättan tid.)
Agneta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar