Med glädje ser jag då jag kikar på olika matsedlar för förskolor att det serveras fiskbullar då och då.Jag kommer ihåg att under mina år i förskolan var fiskbullar väldigt populärt bland barnen. Många vuxna listar fiskbullar som äckligt.Nu är det ju så att fiskbullar på burk inte går att jämföra med hemlagade bullar.Jag rekommenderar verkligen att prova mitt recept, vem vet kanske du blir som jag fiskbullsälskare. Det låter krångligt och tidsödande men det är faktiskt inte så besvärligt då matberedaren gör det mesta av jobbet.Om du inte orkar göra egna rekommenderar jag djupfrysta bullar.
Här kommer mitt goda recept för ca 4 personer.
800 gram färsk kolja .
salt och vitpeppar
riv en bit muskotnöt
2 ägg
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 matskedar potatismjöl
OBS MÅSTE VARA FÄRSK FISK
Skär fisken i mindre bitar.Lägg alla ingredienserna i matberedaren med kniven som tillsats.Kör allt till en massa.Späd med mer mjölk om det behövs. Koka upp vatten salt ett lagerblad samt en skivad morot.Spola dina händer i kallt vatten och forma fiskbullarna.Lägg i några bullar i taget i det kokande vattnet när fiskbullarna är klara flyter dom upp till ytan .Ta upp dom med en hålslev och lägg i en skål.
Olika goda såser finns , går att variera i oändlighet
Grunden är en vit sås idag som spetsas med hummerfond.Häll såsen över fiskbullarna, servera med mjölig potatis och små kokta ärtor
"Go mad, mö mad å mad i rättan ti."
(God mat, mycket mat och mat i rättan tid.)
Agneta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar